Soy ağacının tam halini indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
992 yılındaki ilk veraset ilamıyla 96 olan varis sayısının, alınan yeni kararla 444’e yükseldi
Davaya konu olan bölgede halen Özkaymak Falez Otel, Rixos Downtown Otel, Hillside Su Otel, Konyaaltı Beach Park, Antalya Tenis İhtisas Kulübü, Atatürk Parkı, Cam Piramit Kongre ve Fuar Alanı, eski Adliye Sarayı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Antalya Defterdarlığı, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, çok sayıda okul, Antalyaspor Tesisleri, Antalya Müzesi, 6 şeritli Dumlupınar Bulvarı ve üzerinde 10 bine yakın konut bulunan Meltem Mahallesi bulunuyor.
Bahçelievler Mahallesi’nde 552 bin 250 metrekare yüz ölçümündeki 556 ada, 2 parsel sayılı taşınmaz ile 1 milyon 837 bin 750 metrekare yüz ölçümündeki 570 ada, 3 parsel sayılı taşınmazların 1958 yılında, 2683 sayılı yasa hükümlerine göre yapılan şehir kadastrosu sırasında Hacı Bekirza Hacı Mehmet Ağa, Arap Süleyman ve ”mütegayyip eşhastan” (kayıp kişi) Bakırcı Yorgi adlarına kayıtlı arazilerin Hazine’ye tescil edilmesiyle ilgili dava, yarım asır sonra 2006 yılında davacılar lehine sonuçlanmıştı.Davaların kesinleşmesi üzerine, hak sahipleri Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi aleyhine kamulaştırmasız el atma ve mülkün bedelinin tahsiline yönelik çok sayıda dava açmıştı.
Güvenliği sebebiyle isminin açıklanmasını istemeyen Arap Süleyman’ın torunu, geçmişi 1800’lü yıllara dayanan arazinin öyküsünü Vatan’a anlattı: “Bütün herşeyin temel kaynağı ’Sefer 1264’ tarihli tapu kaydına dayanıyor. Bu da 1860’lı yıllara denk geliyor. Bu tapuda şu ifade yer alıyor: ’Hacı Bekirzade, Hacı Mehmet Ağa, Arap Süleyman ve Bakırcı Yorgi adlarına tapulu bir tarafı Konyabaşı, bir tarafı Bedir Hendeği, bir tarafı Leb-i Derya, bir tarafı da Konyabaşı tariki 3 bin dönümlü tapu’. Arap Süleyman’ın torunu, 1955’te tapulama müdürlüklerinin yaptığı yer ve hak sahipleri tetkik çalışmaları sırasında çıkan anlaşmazlık yüzünden mahkemelik olunduğunu söylüyor. ”2002 yılında Antalya’daki yerel mahkeme, 3 bin dönümlük arazinin 2 bin 300 dönümünün mirasçılara ait olduğuna karar veriyor. Ancak bu karara da itirazlar olunca dava Yargıtay’a taşınıyor. 2006 Temmuz’unda Yargıtay 17. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını onuyor. Bu kararla tapuların yeni sahiplerine verilmesi karara bağlanıyor.”